Katt och nalle

Godnatt!

Ingen sol. Någonsin.

Sol torkar ut både hud och hår och gör dig skrynklig i förtid. En viktig anledning till varför asiatiska kvinnor åldras långsammare (i samband med tjockare hud) är att de är experter på att undvika sol. Enligt japanskor är det himla viktigt att aldrig låta huden direkt exponeras för solen och har därför heltäckande kläder även om det är 30 grader varmt (långärmade men luftiga bomullströjor, alltid strumpbyxor, och solhatt eller paraply). Använd solkräm och puder (inte flytande foundation) med hög solskyddsfaktor (SPF 15 och uppåt). Försök att aldrig vistas i solen mellan kl. 11-15 på dagen för då lyser den som starkast.
Denna sommar tänker jag inte ha en alligators hud och fågelskrämmas hår. Oljesprayen är från Collistar och skyddar mina stackars spröda hårstrån från solen! Hawaiian Tropic känner ni nog igen.

För soldyrkande västerlänningar låter säkert de japanska rutinerna riktigt knäppa och många tänker nog att de hellre njuter av en dag på stranden än att få se ung ut i cirka 10 år till om inte mer. Personligen hatar jag sol, får en himla ojämn bränna på en snustorr hud och smutsliknande pigmentfläckar av det. Kort sagt lever jag hellre som en riktig japanska denna sommar. Vi ses i skuggan kl.16 :D

Glad midsommar!


Make down

Jag håller på att göra en lista på alla hudkrämer och allt smink som ska köpas. Blivande expert som talar. Vet inte om det är en plötslig rädsla för att åldras som gjort att jag blivit lite manisk med krämer och puder på sistone. Ja jo, det är nog det... Rynkigt dekolletage=dödsångest.

Nothing something


"Han som finns däruppe, och lite här nere också"

Idag var jag på mitt förhoppningsvis sista sjukhusbesök. And I shall sleep again.

1 2 3




Orkide


Nu har min pappa varit inlagd på sjukhus i en månad. Magbesvär. Men han får nog komma hem denna vecka tror vi. Jag är så glad att det är så många som har kommit och besökt honom och gett honom saker, från filmer till blommor. Alla vill att min fina pappa ska bli frisk nu.

Bonjour tristesse

Den 17-åriga flickan Cécile bor ensam med sin pappa, och får under en semesterresa reda på att han planerar att gifta om sig. Den blivande styvmamman, Anne, är givetvis "en elak intellektuell" (i själva verket bara väldigt torr och stel) och Cécile blir så avundsjuk på pappans nya kärlek att hon smider en plan på hur hon ska bli av med henne. Hon får den genialiska idéen att få pappan bli kär i en ex-flickvän, vilket han till slut blir och Anne blir så ledsen att hon sätter sig i en bil och råkar ut för en olycka och dör. Ja... slutet stavas dåligt samvete.

Svensk titel: Ett moln på min himmel (direktöversättning: Goddag, sorg)
Betyg: ☆☆ (3/5)
Noteringar: De parallella kärlekshistorierna i boken får en att fundera över när man ärligt kan säga att man verkligen älskar någon. Jag ogillar dock berättaren och huvudkaraktären av någon anledning, hon känns så naiv att man vill slå henne. Visserligen så ska hon ju föreställa en ganska vanlig (men något klokare), självisk tonåring men ändå... :D

~Jag pratar mycket om Anne och mig själv, men lite om pappa. Inte för att han är mindre viktig i den här historien, eller för att han är ointressant. Jag har aldrig älskat någon som jag älskar honom, och alla känslor som vaknade till liv inom mig under denna tid, som jag upplevde för honom, var de starkaste och djupaste av känslor, de som betyder mest för mig. Jag känner honom för väl för att gärna vilja prata om honom, och jag känner mig alldeles för nära honom. Hursomhelst är det honom jag mer än någon annan borde förklara så att hans beteende verkar acceptabelt. Han är inte en oduglig man, och inte heller en egoist. Men han är obotligt lättsinnad [...]~

~ [...] Hon grät. Det slog mig att jag gett mig på en levande varelse, och inte en "enhet". Hon måste ha varit en liten flicka, lite hemlighetsfull, sedan en tonåring, och tillslut en kvinna. Hon var fyrtio år gammal och ensam, och hon älskade en man med vilken hon hoppades på att leva med i tio år, kanske tjugo. Och jag.... detta ansikte, detta ansikte var mitt verk. Jag var skräckslagen, jag darrade i hela kroppen och stödde mig mot dörren.

Söt hårspray


Här har ni en billig OCH miljövänlig hårspray som fungerar precis lika bra som den kemikaliska, men är mer skonsam för håret och lätt att tvätta bort. OBS. Förvaras i kylskåp. Tappar sin effekt efter en vecka och bör då göras ny.

A movie about the Aprikosen



Rainforest


Märke: Rainforest/The Body Shop
Pris: 105:- (250 ml.)
Betyg: 5/5. "No silicones No colourants No parabenes". Det här balsamet är verkligen superbra vill jag lova!

Skillnaden mellan balsam för "torrt hår" och för "fint/normalt hår" är att det förstnämnda är mer oljigt och tynger mer håret mycket mer, medan det andra är mycket lättare och därmed skapar mer volym. Om man normalt har mer torrt hår, men samtidigt börjat med en rutin som går ut på att inte schamponera håret och behandla det med oljor ska man definitivt inte använda balsam för torrt hår, för då blir det mer fett än man trodde att det kunde bli...


Tlött !


20 år i september

Det är inte bara jag som blir 20 år i september... Det är även då Amuro Namie firar 20 år som artist! Hon är min favoritsångerska någonsin även om hon slutade vara bra för exakt tio år sedan när hon bestämde sig för att ägna sig åt hip-hop (om inte ens hon kan hjälpa mig uppskatta denna retarderade genre så är det ett lost case). Under dessa år har hon faktiskt producerat några av de sämsta låtar jag någonsin hört, men också några av de mest rörande, vackra, upplyftande och inspirerande sångerna som är starkt sammankopplade till alla mina år som tonåring. Jag upptäckte henne faktiskt samma månad jag fyllde 13, läskigt nog. Till äran av detta 20-års-jubileum (i dubbel bemärkelse) ska jag börja på ett litet projekt som går ut på att tillägna tolv eller femton av hennes sånger en teckning som visar vad den för tanken till. Jag har ändå alltid tyckt att hennes skivor har hopplöst fula omslag. De tre som jag äger är dock okej:


De här två CD-skivorna är nog de dyrbaraste jag har, och är därför fortfarande inplastade! :D De är supergamla singlar i originalutgåva, direkt från Japan och inte Hongkong eller Taiwan som maxisingeln på första bilden! Jag skulle gärna importera mer ovanliga begagnade prylar från Japan men det skulle kosta mig enormt mycket pengar och framförallt mycket tid att leta fram allt. Men ändå... om det är någon artist vars hela diskografi jag skulle vilja ha komplett är det Amuro 1992-2001/02.

Har ni också någon artist som betyder supermycket?


200:e / "Aaah Tatsuyaaa ♥ !"

Läste precis mitt 100:e inlägg som handlade om att skaffa bättre vanor. Jag tänkte att var 100:e inlägg på den här bloggen skulle handla om vad som är viktigast för mig för stunden men... Ja, för stunden-stunden kan jag bara tänka på sådan isglass man gör på frysta frukter (förslagvis ananas) och Tatsuya Ishii. Man blir helt varm om hjärtat av att höra hans röst. Skulle nog ha smält bort vid det här tillfället om det inte hade varit för den där glassen alltså... Aaah Tatsuyaaa! ♥
Han har inte bara en underbar sångröst, men är även hur duktig som helst på att skulptera, designa allt möjligt mellan himmel och jord (från teknikprylar till smycken och scener) och målar fantastiska tavlor, skriver all sin musik själv och regisserar filmer. Liksom, finns det något han inte kan?? Aaah Tatsuyaaaa!!♥

Aaaah Tatsuyaaaa♥♥♥♥!!!!


Regnig, stillsam dag på stan


Vilken tur att man har en genomklok vän.

Le grand Meaulnes

Oerhört lustig bok som handlar om en ganska så alldaglig 15-årig pojke som har den enorma turen att stöta på den mystiska 17-åringen Meaulnes. Som bohemen han är försvinner han lite då och då för att gå på äventyr och uppleva "magiska fester". En dag råkar han få syn på den vackraste flicka som någonsin funnits, och boken går i princip ut på att hitta henne igen.

Svensk titel: Den store Meaulnes / Det underbara äventyret
Betyg: ☆☆ (2/5)
Noteringar: Alldeles för långrandig och hade gjort sig mycket bättre som en novell. Känns upprepande och man suckar sig igenom slutet. Annars väldigt bra story, fina beskrivningar (även om på tok för många, bl.a. beskrivs årstiderna hundra gånger om, det räcker med att beskriva hösten en gång i en bok) och roliga repliker. Finns en röd tråd som är svår att hitta men som syns först i den tredje delen (as always, lång läsning för kort poäng). Underhållande bok på samma sätt som en lättsam film, som inte lämnar mycket till tolkning.

(bok utan omslag)

~ Festens stora pierrot, bohemen i maskeraddräkt, gick förvirrad runt med en människoskropp som satt fast på hans bröst. Sedan gick allt upp i rök.

~ En man som en gång har sett paradiset, hur skulle han kunna vänja sig vid ett alldagligt liv? Det som är de andras lycka tycks för mig enbart vara löjligt. Och när jag en dag, hängivet och frivilligt bestämt mig för att göra som alla andra, den dagen har jag samlat på mig ångest som räcker lång tid...

~ Var ska man leta efter en bohem som springer hela världen runt?... Låt galningar få hållas med galningar, tycker jag.

Min sista sommar som tonåring

♫ True Heart ♫

Äntligen har den första av hela nittio lediga sommardagar kommit. För en icke arbetande människa (fysiskt sätt alltså, hjärnan går ju på högvarv, jag lovar) så är det viktigt att ha en plan för hur dessa dagar ska spenderas på ett givande men skönt sätt. Nyckelordet är väl läsning (snart klar med den första av alla böcker... även om slutet ännu är ett mysterium så tycks denna bok vara 360 sidor av ren besvikelse).

Så ja, hur njuter man av sommaren på bästa sätt om man är en halvfattig och lat student? Man...

- Promenerar en hel dag och har ont i fötterna dagen därpå
- Badar i lite för kallt vatten och ligger och torkar under en lite för varm sol
- Försöker hitta på ett sätt att skramla ihop pengar till en resa lite längre bort än Finland
- Har lite ångest över att man inte pressade lite mera och lärde sig alla verbformer ordentligt under vårterminen, så man spenderar några dagar med näsan i grammatikboken för att inte vara pinsam i höst
- Känner sig tvungen till att blogga varje dag för att övertyga sig om att man har en sommar som är värd att dokumentera
- Har picknick så ofta som det bara går, så man slipper de dagarna i oktober då man sitter ute och låtsas att picknicksäsongen inte är över
- Går på en klubb eller bar där de spelar bra musik och man inte måste dansa
- Gör en riktig, fysisk bok av Projekt Perfekt (älska)
- Läser läser läser ritar ritar ritar och skriver skriver skriver

Vad mer?

RSS 2.0