Paris till Canberra

Nu har kvinnan i huset skaffat nya gardiner! Det känns som ett helt nytt rum eftersom de är så mörka och ger en helt ny mysfaktor...

Kan även passa på att tipsa om L'oréals Eversleek-produkter. Inpackningen är bra och värmeskyddet likaså, men det sistnämnda innehåller silikoner så använd inte deras sulfatfria schampon om du använder värmeskyddet! 

Jag ser att kartan har fångat Lillis uppmärksamhet... Märklig katt.

Uppsala


The world is the word

Nu i akademiska tider passar det bra med en världskarta över sängen... Den var ett helvete att hänga upp (när man fått upp ena sidan rullar den ihop sig när man sätter upp den andra sidan...) så tio minuter och hundra svordomar senare var jag tvungen att fotografera resultatet. Den sitter rätt bra nu :)

Movie time

Tummen upp till alla tjejer som känner till Ubuntu ;D

Ljus och värme

Jag tror att det här är en av de vackraste människorna som finns på jorden. 

Bara med dig Regnbågen

Bara när Regnbågen dyker upp glömmer jag bort vad det var jag tänkte på och står trollbunden vid fönstret för att betrakta det vackraste på himlen innan det försvunnit några sekunder senare. Försöker inte låta poetisk eller något. Det är bara helt magiskt vad jag älskar dig Regnbågen. Tänk om det alltid kunde infinna sig en stund på dagen då man bara måste släppa alla tankar för att det plötsligt dök upp något enastående tilltalande... Gud, du skulle ha planerat det där bättre. 

L'écume des jours

 
Jag läste klart Dagarnas skum (L'écume des jours) för någon vecka sedan men... böcker som helt saknar filosofiska undertoner eller någon som helst eftertanke är inte riktigt i min smak.
 
Å andra sidan ska ju denna författare vara känd för att "avsky seriöst arbete", så vad hade man kunnat förvänta sig? Jag gillar heller inte att de drygt hundra första sidorna är som en enda stor framgångssaga där allting är perfekt. Det är inte ens njutbart som en frivilligt naiv verklighetsflykt. 
 
Om man tycker om att läsa "underhållande" böcker som utspelar sig i en fantasivärld där det finns talande mustaschprydda råttor och naturligt jasminedoftande kvinnor som kan dö om de inte omges av blommor så långt ögat kan se... då... då kan jag rekommendera denna bok.
 
Inget foto har jag på boken heller men den hade ändå inget omslag. Istället får ni se en av mina teckningar som egentligen inte alls hör till sammanhanget och som dessutom citerar Nadja som var en mycket bättre surrealistbok. HAH!
 
 

JAG VILL ÄTA MED DIG!!!

Idag var jag på sommarbio med Jojjo... Alltså... vi satt mitt bland massa idioter som pratade så högt att man inte hörde ett ord av filmen. Dessutom satt de framför oss och grillade... vem grillar mitt i en folkmassa? Och vem sitter i en jättegrupp och skriker om helt random saker när man vet att de andra försöker kolla på film? Man trodde ju att alla skulle börja tystna när filmen väl börjat, men efter 20 minuter tröttnade vi på att lyssna på de (halvt berusade?) tonåringarna runtomkring oss och gick på café där vi stötte ihop med en gammal vän som vi nu ska träffa nästa väcka. Hehe, roligt. Allt har väl sin anledning, I suppose. 
Cirka 1 timme innan filmen började... innan mörkret fallit och parken fyllts av idioter...

Allez allez !

Idag kom mina böcker!!! Blir lite glad när jag tänker på att jag faktiskt hade ganska kul under förra terminen... men samtidigt lite rädd när jag tänker att man förväntas kunna lite mer nu. Det känns bra att man läst Candide på svenska redan. Skulle nog tro att jag missförstått hela boken annars, så konstig som den är. xD (Hehe, de två röda böckerna är från Tyskland och det finns tyska gloslistor i slutet... stor hjälp... not).  

Överväger att gå naken

Ahhhh... måste gå om 15 min och vet fan inte vad jag ska ha på mig. Stressssssss

+ bindestreck

Jag brukar alltid vara sugen på frukt på morgonen... typ apelsinjuice eller jordgubbar.
Vad är det godaste man kan äta på morgonen enligt er?

Jag ska börja 2:an

Jag tycker om att ha skol-/kontorsmaterial med söta, barnsliga och färgglada motiv på. Det känns på något sätt lite lättsammare att plugga då. Jag menar, kan man hålla på med något döseriöst om man skriver med en Hello Kitty-penna? Lycka till alla som fick veta idag att de ska plugga i höst! Skaffa er anteckningsblock med Bamse på så ska ni se att vardagen inte behöver vara så grå för en akademiker ;D

Jesus Karlsson

Idag kändes som en bra dag att ta på sig ett par träskor och sitta vid vattnet.
Jojjo hade på sig en vacker långklänning som för tanken till blå hav och vita hus i Grekland.
Och så satt vi och hade en ganska trevlig picknick i fransk-italienskt stuk...
Crostini, tapenade, Starbucks-kaffe, Petit Écolier och Schweppes.
Alltid lika stilfull med fröken Jojjo-chan :D

Gabs, Gabs, Gabs

Ey! Det var länge sedan jag laddade upp en bild på mig själv här! Här är jag nu :D Hjälp, jag är så sjukt nervös inför den här terminen att jag inte vet om jag ska satsa på att slappna av extra mycket nu eller om jag ska börja förbereda allt i god tid. Ska ju skriva min allra första uppsats på universitetet :D Läskigt, läskigt. Men spännande! Ska försöka göra mitt bästa någonsin nu eftersom jag bara har 1.5 år kvar av studier i mitt liv (förhoppningsvis, jag har inte för avsikt att ta en masterexamen) (exklusive praktik). Och sen då... vad händer sen? Det är så spännande att leva! :D

Bara en katt


RSS 2.0