Brittisk humor

 
En brittisk TV-serie jag gillar är Benidorm. Jag älskar det sista inslaget (19 min~), i synnerhet de allra sista sekunderna är så sjukt roliga (21:39~). Världens sämsta förlorare får utbrott: 
 
"YOU'RE NO MOTHER TO A CHAMPION! YOU DON'T DESERVE ME! I HOPE I'M ADOPTED!"

One Amuro a day keeps the Blues away

Bild från år 2000 (Amuro 23 år gammal). Ny kategori: Amuraa; gammal beteckning för fanatiska Namie Amuro-fans på 90-talet (Amuro+Admirer). Kändes som att det var nödvändigt att göra denna kategori. Blir alltid så glad av allt som har med henne att göra.

Bästa Facebook-gruppen någonsin


N.A. don't give up

Nej nu är det nog dags att rycka upp sig bara en liten aning. Jag har insett att det inte är en bra idé att enbart kolla på sorgliga TV-program flera dagar i rad. Krim, psykdagböcker, docs och så lite mer psykisk ohälsa på det. Blod/svett/tårar. Nuförtiden har jag ovanligt svårt för att skriva längre sammanhållna texter. Alla tankar bara flyter samman. Ingenting är intressant längre när jag tänker skriva ned det. Jag fick en fin röd dagbok för ett tag sedan där alla sidor fortfarande är blanka. Den är för fin för att kladdas ned med oviktigheter och halvdana teckningnar. Väntar på en lång session av annorlunda händelser.
 
Jobbigt förresten att bli påmind om att man har ett eget ansvar för att leva sitt liv varje dag. Vill banka huvudet i väggen för att det känns som att jag inte kan göra något åt hur absolut ovärd tillvaron känns. Det finns stunder då man känner sig så obehagligt styrd och kontrollerad. Fast det jobbigaste är ändå de motstridiga idéerna om att man vill känna sig behövd och göra viktiga saker, samtidigt som man vet att man bara är en hjälplös obetydlig liten grej i universum. Fast man kan ju ändå inte bara ge upp allt och göra exakt som man själv vill. Vad vill man ens själv?
Från början halvt omotiverad bild på N.A., men kom sedan på att denna starka tjej visst har en koppling till texten. Hon har på något sätt alltid återfunnit gnistan och lusten att göra något. Hon 1) växte upp i en våldsam miljö där fadern misshandlade modern och hon var så fattig att hon var tvungen att gå 2 timmar till skolan varje dag, 2) När hon flyttade till huvudstaden för att bli artist gick hon igenom misslyckande efter misslyckande och grät sig själv till sömns varje kväll och var orolig inför framtiden. 3) hennes mamma blev styckad till döds av en mentalt instabil släkting som yxmördade henne och begick självmord genom hälla frätande syra på sig själv, 3) Hennes ex-man är en alkoholist och blev arresterad för våldtäkt på minderåriga tjejer vid upprepade tillfällen samt fick barn med en annan kvinna, 4) Hon uppfostrar sin son helt själv samtidigt som hon är grymmast på sitt jobb. Och kolla vad vackert leende hon har? Börjar fan misstänka att hon är psykopat. 

Watching


Trust me Touch me


Ultra

Dags att komma tillbaka kanske? Eh, skrivkramp, som fan. Ge mig nåt att skriva om!

Hemlig


red/black ? milk/sugar ?


Chagrin d'amour


Koalababy ?

Jag fattar verkligen inte hur folk klarar av att permanent bo ensamma, hur man kan tycka att det är skönt... Jag pratar inte om att klara av hushållssysslor och dylikt, men bara att ständigt vara ensam... Jag tror att jag ska dö av ensamhet bara efter ett dygn utan att ha pratat med någon alls. Det känns bara konstigt... Om man kommer på något roligt eller undrar något finns det ingen man kan säga det till (sorry, Lillis). Jag är verkligen den typen som alltid måste komma hem till någon, inte enbart komma hem. Koalamamman som bara måste ta hand om någon, typ :D 

Pour tes 25 ans . . .

Bon anniversaire ! Nos vœux les plus sincères que ces quelques fleurs vous apportent le bonheur, que l'année entière vous soit douce et légère, et que l'an fini nous soyons tous réunis pour chanter en chœur : bon anniversaire ! 

Höst


KCO är TPL

Har absolut ingen inspiration till att plugga. Istället har jag här gjort en liten hyllning till KCO (läses Keiko). Hon har alltid ansetts vara en dålig förebild i Japan. En gång i tiden har hon ändå varit superpopulär med sitt blonderade hår, sin pojkiga klädstil och sina rebelliska sångtexter. När hon började knarka dog dock all popularitet. Jag älskar henne fortfarande ändå. Hon var en sådan där tänkande människa som liksom inte orkade tänka mer.

A cat so clever

Åh, jag är så glad att jag hittade de gamla Cats LP-skivorna. Jag kan typ hela musikalen utan till i hjärtat, trots att jag inte sett den sedan jag var typ... 7-8 år gammal? Jag kollade på den hundra gånger om på DVD och kunde alla texterna innan jag ens kunde engelska ordentligt, haha. Minns fortfarande hur jag var kär i Munkustrap här ovan och blir extra glad när jag hör "Magical Mr. Mistofelees!".

Flowergirl


All love is music

Äntligen valde pappa att investera i en ny nål. Så nu snurrar återigen LP-skivor i detta hus.

Fröken L, Fröken G

(För den som undrar vad de vita fläckarna på min sjal är = KATTER!). Förövrigt vill jag bara berätta om en knäpp kärring vi såg i förbifarten som knutit fast sin katt ovanpå sin ryggsäck. Alltså, människor.

Två ovanliga sminktips.

Jag brukar dutta på rouge på läpparna när jag vill ha dem naturligt rosa och borsta på bomull på de övre ögonfransarna innan jag tar på mig mascara ifall jag vill få de lite längre. Två bra sminktips.

Stort


Att rita ett porträtt

Jag uppdaterade inlägget nedan med en bättre bild på teckningen av skönheten. Den tog hela kvällen att göra så nu ligger man ju lite efter i pluggandet. Men jag tänkte faktiskt skriva lite om hur man ritar porträtt om man vill prova att göra det. Jag är absolut inget proffs och vet typ inget om teknik, så tänkte visa hur en amatör gör:
 
1) Välj en högupplöst och tydlig bild på personen du vill teckna, helst med huvudet lite vinklat åt sidan. Rakt framifrån är mycket svårare. Men rita inte av exakt utan gör det till din egen bild.
2) Börja med att skissa huvudformen och markera ut ögon, näsa och mun på rätt avstånd. Propotionerna är A och O. Det spelar liksom ingen roll hur perfekta ögon man ritar om de sitter för högt upp på huvudet.
3) Var väldigt noga med skuggor. Måla inte dit skuggor där de egentligen inte finns. Ibland kan det till och med vara så att det som saknas för att göra bilden mer lik är en skugga någonstans.
4) Var inte rädd för att sudda. Och sudda kommer du att behöva göra många gånger för att få till proportionerna.
5) En teckning tar mellan 2-4 timmar att göra klart, beroende på hur mycket detaljer man fixar med. Det bästa är att ta en paus från teckningen då och då, för då är det lättare att se vad som behöver fixas. 
 
Det är roligt att göra porträtt av folk man tycker om. Det känns så intimt eftersom man verkligen försöker återskapa personens ansiktsuttryck, vad den känner och tänker... vem den är.

Sublime

Till min finaste ♥ LOUISE  !    ||    ♫ Sweet 19 Blues  / Amuro.

Just sayin'

Jojjo lyssnar på radio.

RSS 2.0