Lördagsstämning

Sitter och skriver på en fiktiv författarbiografi. Författaren? Louise i ett föregående liv: 1800-talets monsieur Mouton (herr Får). Vad tycks förresten om min "nya" layout? 

Between friends

Vänner sedan 7 år tillbaka, kan konstatera först idag att båda har något att berätta samtidigt xD

Melerad

Jag är på så oerhört konstigt humör. Sådant där som jag älskar. När man riktigt kan känna kopplingen mellan den bubblande känslan i en alldeles för slapp kropp och att det inte trycker i huvudet någonstans alls. Inte slätstruken men typ seriös på ett flamsigt sätt. Jag tänker att: precis så här ska jag känna inför livet. Om man bara kunde lära sig att alltid tänka tankar som får en att känna så här...
 
Fast  just nu skulle jag behöva stress och en gravallvarlig inställning till skolan men... nej. Ska försöka skriva betydligt mycket mindre om skolan på denna blogg. JE PROMIS ! 
 
Ni vet att jag älskar att analysera känslor, världens mest ovetenskapliga område förövrigt. Men det är typ själva grejen med att vara människa ju! Use it! Yaaah, jag gillar nog faktiskt alla känslor egentligen.......... som växlingen av årstider.

Kjolen !

Jag är KÄR i den här kjolen! Den sitter så skönt i midjan och är mjuk och gosig... Ahhhh... Måste samla på mig ett antal vintagekjolar i detta liv.

Why so serious?

Skön dag med bästa kompis L. Kom hem med ordbok, vintagekjol och ingefäregodis. 

Reine de Rien

Jag läste igenom hela min blogg för ett par dagar sedan. Har ju haft den här bloggen i nästan precis ett år nu (sep-sep) så det kändes som högtid att blicka bakåt. Helt missnöjd med livet är man ju inte, med tanke på att det finns ännu massa mer dokumenterat hos The M-Way, The Right Way. Och att jag blev inspirerad till att ha kvar bloggen åtminstone ett år till är ju gut.
 
... Här sitter jag och summerar helt andra grejer än vad jag borde göra. Suttit och lyssnat på en föreläsning om kontrastiv lingvistik som FAKTISKT var intressant. Långt pekfinger (lånar någon annans) till de på den svenska lingvistikinstitutionen som inte kunde göra det fullt lika spännande. Inte ens nästan. Den här ling-läraren (som är svensk) är sjukt fascinerande eftersom han både låter och beter sig som en äkta fransman när han pratar franska, och vice versa när han byter tillbaka till svenska. Lite schizo men ändå :D Snubben bredvid mig verkade dock inte fullt lika tagen eftersom han satt och ritade änglar, ballonger, rosor, moln och fåglar hela lektionen ut. Heh.
 
Imorgon ska man piskas genom en tre timmar lång debatt kring huruvida katolicismen är i uppsvinget i dagens Frankrike. Efter tre timmar grammatik då då. Men jag gillar skolan, Christine Boutin och transgramtrams.
180712.

Dossier

B1: Jojjos blommor. B2: Nattens Nyheter, B3: En annan natt. B4: Beeds. B5: Vägen ut, B6: Mjölmannen, B7: Pappan B8: 0% Rosor, B9: Du vet...

Dr. Stewie

Har typ druckit ett helt paket sånt här: Dr. Stuart's Skin Purify. Lite klarare lyster kanske man fått. Vet inte. 

Kaneldonuts


Jag bakade kaneldonuts till slut! Sådana man tillagar i ugnen istället för att fritera (för jag gillar de fluffiga! :D) 
 
De blev fina men jag tycker det märks i smaken att det enbart är 30 g fett... Hade inte skadat om det vore åtminstone 100 g. Kanske skulle kört på att fritera ändå... Aja!
 
Receptet finner ni här!
 
Jag tyckte faktiskt det var lite krångligt att göra. Men det kanske är för att jag läste den här super roliga bloggen samtidigt. :D
 
 
(Till den som tänker prova: 625 g mjöl motsvarar ca. 1 liter, och och 150 g socker är 1,5 dl! Jag blir så störd när måtten står i gram istället för dl....).
 

HAPPY KITCHEN

Jag sitter och tittar på miniature cooking på MarimoMarshallows kanal. Jag är helt fast där verkligen xD. Har kollat på nästan alla klipp snart. Jaja, nu ska jag själv ta och laga mat. Och det skulle vara roligt att baka något efter det. Hmmm... vad är ert favorit bakverk som inte tar mer än max 1 timme?

Picsligt

 
B1: Utmattad, B2: Nytvättade lockar, B3: Das Kinderprogrammen, B4: L'arc-en-ciel, B5: 8-year-old keepin' track.

Komplexicerat

Alltså... jag orkar inte. Jag verkligen hatar mitt hår. Det är så fult att jag inte vågat gå ut med det som det är i sin naturliga form sedan jag var åtta år gammal. Öh, det betyder alltså att jag plattångat, permanentat, färgat och behandlat det på alla tänkbara sätt i mer än ett decennium. Jag vet att det skulle kunna bli "friskt" igen om jag slutade hålla på så mycket med det och bara började följa balsammetoden som många lockiga självhatare framgångsrikt har gjort, men det är så sjukt svårt att sluta... nästan ångestfyllt. Jag vet inte hur många timmar i veckan jag håller på för det ska se "acceptabelt" ut. Och jag passar inte ens i de frisyrerna heller. I verkligheten blir det ju dessutom bara mer förstört och ännu fulare.. Det är så hemskt. Vet inte om jag lyckas med bm i år heller... Det känns så hopplöst.

Från L

Så oerhört vackra, nätta och romantiska... Älskar glas!

20

 
 
 
Kram till alla som skrivit grattis! <3

RSS 2.0